Pressemeldinger

Byggingen av Fjord Lines nye katamaran mellom Kristiansand og Hirtshals er i gang

(16.03.2018) Representanter fra rederiet og verftet Austal Ships Pty Ltd deltok onsdag på brennestarten i Balamban, Filippinene. Her ble den første aluminiumen til den nye superkatamaranen mellom Kristiansand og Hirtshals kappet. 

Veksten fortsetter for Fjord Line i tredje kvartal

(29.11.2017) Fergerederiet seiler med stødig kurs inn mot et nytt rekordår i 2017. I tredje kvartal kan selskapet blant annet vise til volumvekst, omsetningsvekst og økt overskudd.

Fjord Line bygger nytt skip – dobler kapasiteten på den raskeste veien mellom Norge og Danmark

(18.08.2017) Etter tre år med solid vekst på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals, investerer det norskeide rederiet i en ny katamaran som gir høyere kapasitet, bedre komfort, flere avganger og lengre sesong. Det nye skipet markerer også en satsning på frakt.

Fjord Cat klar for rekordtidlig sesongstart

(05.04.2017) Fredag 7. April er Fjord Lines HSC Fjord Cat i gang med daglige seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals. Det skjer rekordtidlig på året.

 

Rekordår for Fjord Line

(28.02.2017) Selskapet forbedret resultatet før skatt med 236,6 millioner kroner i 2016. Utviklingen i fjerde kvartal av 2016 er også gjennomgående positiv.

MS Oslofjord trekker pusten – tilbake i forbedret utgave i 2017

(15.12.16) På to og et halvt år har Fjord Lines MS Oslofjord fraktet over 800.000 passasjerer mellom Sandefjord og Strømstad. Nå tar skipet snart en velfortjent pause for å komme tilbake i forbedret utgave i 2017.

Fjord Line dobler kapasiteten på Sandefjord - Strømstad

(02.12.16) Selskapet vant konkurransen utlyst av Sandefjord kommune om avgangene kl. 7:00 og 13:30. Nå skal Fjord Line investere i et nytt og svært miljøvennlig skip for å kunne doble antallet seilinger. Selskapet har de siste årene bygget seg kraftig opp i Sandefjord.

Fjord Line utvider lugarkapasiteten med over 20 prosent på verdens mest miljøvennlige skip

(30.11.16) Nytt samarbeid med Fosen Yard AS skal sørge for et sekstitalls nye lugarer på MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord.

Kraftig vekst for Fjord Line i tredje kvartal

(08.11.16) I tredje kvartal kunne selskapet vise til en omsetningsvekst på 29 prosent og en firedobling av overskuddet mot samme periode i fjor. Fjord Line seiler mot et rekordår takket være flere passasjerer, høyere omsetning per passasjer og en kostnadseffektiv drift.

Hirtshalsfærge er ramme for næste Far til Fire-film

(07.09.16) Når Lille Per, Søs og Onkel Anders går foran kameraet i de nye optagelser til den næste Far til Fire-film, bliver det blandt andet om bord på en af Fjord Lines cruisefærger i Hirtshals Havn. Og filmholdet er på jagt efter lokale statister.

Far til Fire optager i Hirtshals

(07.09.16) Når Lille Per, Søs og Onkel Anders går foran kameraet i de nye optagelser til den næste Far til Fire-film, bliver det blandt andet om bord på en af Fjord Lines cruisefærger i Hirtshals Havn. Og filmholdet søger nordjyske statister.

Feirer 10 år med den raskeste fergen mellom Norge og Danmark

Fjord Line kan igjen ønske velkommen til en ny sommer med den hurtiggående fergen som tar deg mellom Kristiansand og Hirtshals på to timer og 15 minutter. De daglige seilingene mellom Norge og Danmark, tar til onsdag 4. mai, to uker tidligere enn i fjor. 

Miljø og veinett spares når tung bilfrakt tar sjøveien med Fjord Line

(13.04.16) - Hensikten er å spare miljø, veislitasje og drivstoffutgifter og gjøre veiene sikrere, sier daglig leder Kjell Haugland i Ørland Transport AS. Sandnes-selskapet har inngått en banebrytende kontrakt med Fjord Line AS om spesialtransport av tunge betongelementer til byggindustrien – fraktet på sjøen med cruiseferger i stedet for på vei.

Fjord Line inngår fraktsamarbeid med CLdN

(16.02.16) Fergerederiet Fjord Line og sjøfraktselskapet CLdN ro-ro SA har etablert et kommersielt partnerskap som gir Fjord Line tilgang til CLdNs europeiske nettverk for transport av gods og cargo.

Danske kroner blir gjeldende valuta på Fjord Lines ruter mellom Norge og Danmark

(18.01.16) Fergerederiet Fjord Line innfører danske kroner som standard valuta om bord på seilingsrutene mellom Norge og Danmark fra 1. februar 2016. Endringen fra norske til danske kroner skal blant annet gjøre det enklere for passasjerene å sammenlikne prisene om bord med prisene for tilsvarende varer i Danmark.

Ny tollforskrift åpner for innenriksfart med Fjord Line

(18.12.15) - Dette er en god dag for alle som reiser på strekningen mellom Bergen og Stavanger, og det er en god dag for miljø og trafikksikkerhet, sier Fjord Lines konsernsjef Rickard Ternblom i en kommentar til nye tollforskrifter som gir mulighet for frakt av vogntog og passasjerer mellom norske havner på ferger i utenriksfart.

Fjord Line refinansierer langsiktig gjeld og gjennomfører kapitalutvidelse

(25.11.15) Styret i Fjord Line AS besluttet 24. november 2015 å akseptere den fremforhandlede løsningen for refinansiering av langsiktig gjeld, samt å gjennomføre en aksjeemisjon på 200 millioner kroner mot Ferd AS.

Kapitalutvidelse

(04.11.15) Som meddelt i børsmelding den 13. oktober 2015 innledet Fjord Line dialog med sine långivere med det formål å refinansiere konsernets langsiktige gjeld. Styret i selskapet besluttet samtidig å tilrettelegge for en emisjon på minimum MNOK 100. Selskapets hovedaksjonær har, på gitte vilkår, indikert vilje til å avgi fulltegningsgaranti for emisjonen.

Ny miljøpris til Fjord Line for grønn turisme

(30.10.15) Fjord Line viser vei når det gjelder grønn turisme - rederiets to cruiseferger er de første og største i verden med naturgass som drivstoff. Torsdag kvitterte turistbransjen med å tildele rederiet en internasjonal miljøpris.

En million passasjerer har i år reist med Fjord Line

(28.10.15) Nye ferger og helårstransport har sendt passasjertall og markedsandeler i været hos Fjord Line. Onsdag kunne flere års fremgang markeres, da rederiet for første gang rundet en million passasjer på ett år.

Kraftig økning i passasjertrafikken for Fjord Cat

(10.09.15) Den hurtiggående katamaranen HSC Fjord Cat hadde i sommer en økning på hele 12 prosent i passasjertall per seiling sammenlignet med 2014. Spesielt i kategorien gående passasjerer hadde ruten mellom Kristiansand og Hirtshals en solid vekst.

Historisk norsk TV-suksess gjenoppstår

(04.09.15) Med 250 programmer på NRK mellom 1987 og 2004 var "Du skal høre mye" et av tidenes mest sette programkonsept. Nå gjenforenes Trond Myhre, Tore Skoglund, Tor Endresen og Per Inge Torkelsen for første gang etter programserien for å spille et "Du skal høre mye"-show til havs.

Omforent løsning i Sandefjord

(24.08.15) Sandefjord kommune, Fjord Line og Color Line er kommet til enighet om nye avgangstider for rederiene på ruten Sandefjord-Strømstad. Forliket innebærer nye seilingstider for ruten og at Fjord Line vil trekke sine søksmål mot Color Line og sitt søksmål mot Color Line og Sandefjord kommune, som skulle starte i Sandefjord tingrett den 14. september.

De eldste mest opptatt av miljø på feriereiser

(18.08.15) Pensjonister og befolkningen i Oslo er mest opptatt av miljøet på reise i sommer, viser en landsdekkende undersøkelse gjennomført av InFact. Unge under 30 år bryr seg minst om miljøet når de ferierer.

Fjord Line gjør det mulig å produsere flytende naturgass i Danmark

(08.07.15) Havnen i Hirtshals vil gjennom et samarbeid med Fjord Line få Danmarks første anlegg for produksjon av flytende naturgass - framtidens miljøvennlige drivstoff for skip.

Halvparten starter bilferien på ferge

(23.06.15) Nær 50 prosent av de som skal utenlands på bilferie i sommer, velger å benytte seg av bilferge, viser en landsdekkende undersøkelse gjennomført av InFact. Vestlandet har størst andel ferierende på utenlandsferger, og de fleste utenlandsreiser med bil går til Danmark.

Flere sommeravganger mellom Sandefjord og Strömstad

(11.06.15) Fra fredag 12. juni innfører Fjord Line en daglig kveldsavgang mellom Sandefjord og Strömstad med M/S Oslofjord. Kveldsavgangen skal sikre kapasiteten slik at flere får reise sjøveien mellom Sverige og Norge i sommermånedene.

Vogntog mellom Bergen og Stavanger kan snart fraktes sjøveien med Fjord Line

(08.06.15) Regjeringen lanserte fredag et høringsforslag som åpner for at vogntog kan transporteres med Fjord Line mellom Bergen og Stavanger. På grunn av dagens moms- og avgiftsregler seiler Fjord Line med ledig kapasitet mellom vestlandsbyene tilsvarende 34 000 vogntog årlig. Mellom Stavanger og Hirtshals har skipenes cargodekk fullt belegg.

Kraftig trafikkvekst for Fjord Line i første kvartal

(29.05.15) Stadig flere passasjerer og cargooperatører velger fergeselskapet Fjord Line AS som transportmiddel mellom Norge og EU. Også cruisesegmentet har fått et kraftig oppsving. Årets første kvartal viser en økning i antall passasjerer med 140 prosent sammenliknet med første kvartal 2014.

Fjord Line vinner pris for skipsdesign

(23.04.15) Rederiet Fjord Line har blitt tildelt den prestisjetunge The Shippax Award. Begrunnelsen er MS Oslofjords innovative designforvandling fra langtur- til dagsturferge.

Forliksavtale vedr. tubetvist i Kristiansand inngått

(09.04.15) Color Line AS saksøkte i 2013 Fjord Line AS med krav om vederlag for bruk av en passasjertube i Kristiansand havn i 2010. Saken ble avgjort ved Dalane tingretts dom av 21. mars 2014, som ble påanket til Gulating lagmannsrett.

Fjord Line tilfreds med at ESA åpner sak i Sandefjord

(06.03.15) - Fjord Line er tilfreds med at ESA deler vår bekymring over de konkurransevridende avtalene og tildelingene som er gjort mellom Color Line og Sandefjord kommune. Det sier Fjord Line styreleder, Peter Frølich, i en kommentar til at EFTAs overvåkningsorgan ESA har åpnet formell sak mot Color Line og Sandefjord kommune for å undersøke nærmere om det foreligger brudd på konkurransereglene i EØS-avtalen.

Gir Fjord Line-roret til ny toppsjef

(09.12.14) Fjord Line starter 2015 med ny toppsjef ved roret. Da tar Rickard Ternblom over etter Ingvald Fardal som siden 2007 har ledet fergerederiet gjennom en periode preget av sterk vekst og modernisering av flåten. Ternblom har siden i vår vært direktør for Fjord Lines linje mellom Langesund og Hirtshals.

Fjord Line ruster seg for fremtiden

(04.12.14) Fjord Line har gjennomført et program for styrking av rederiets finansielle stilling som i går kveld ble avsluttet med en vellykket kapitalinnhenting på NOK 110 millioner. Parallelt er det iverksatt tiltak som samlet vil føre til at driftskostnadene i 2015 blir NOK 70 millioner lavere enn i inneværende år.

Fjord Line holder stø kurs mot overskudd i 2015

(29.08.14) Fjord Line har i 2014 faset inn et nytt cruiseskip på Vestlandslinjen, samt opprettet ny linje mellom Norge og Sverige hvor ombygde Oslofjord er satt i drift.

Fjord Line tilbyr gratis overfart Sandefjord - Strömstad

(18.08.14) Fjord Line tilbyr fra og med i dag gratis overfart på seilingene mellom Sandefjord og Strömstad for alle som har registrert seg som medlem av Fjord Club.

Fjord Line på landstrøm i Sandefjord

(22.07.14) Fjord Line har denne uken tatt i bruk sitt nye anlegg med strøm fra land til MS «Oslofjord» når cruisefergen som trafikkerer linjen Sandefjord - Strömstad har nattligge ved Thorøya i Sandefjord.

EIB bidrar til utvikling av bærekraftig sjøtransport mellom Norge og Danmark

(08.07.14) Den europeiske investeringsbanken (EIB) gir et lån på EUR 124 millioner til Fjord Line for deres utvidelse av flåten med to nye LNG cruiseferger som nå seiler mellom Bergen, Stavanger, Langesund (Norge) og Hirtshals (Danmark).

"Danser sammen” for reiselivet i Grenland

(04.07.14) Fjord Line satser hardt på Seljordfestivalene, sammen med Visit Grenland og Langesund Turistservice, for å fremme nedre Telemark som reisedestinasjon.

Marit Sagen Gogstad skal døpe MS «Oslofjord»

(19.06.14) 21. juni døpes cruisefergen Fjord Line skal benytte på den nye linjen mellom Sandefjord og Strömstad. – Jeg ble både stolt og beæret da jeg ble spurt om å døpe MS «Oslofjord», sier gudmoren.

Fjord Lines «Oslofjord» klar for seiling

(30.05.14) Fjord Line fikk fredag overlevert cruisefergen MS «Oslofjord» som er bygget om hos STX i Raumo i Finland for å trafikkere den nye linjen mellom Sandefjord og Strömstad.

Fjord Lines «Oslofjord» døpt i feststemt Sandefjord

(21.06.14) Det var god stemning på Brygga i Sandefjord lørdag formiddag da Fjord Lines cruiseferge på den nye linjen mellom Sandefjord og Strömstad ble døpt.

Fjord Line seiler mot «all time high»

(27.05.14) Fjord Line har hatt en formidabel start på 2014 med over 100.000 reisende på linjene for de to nye cruisefergene.

Lokale reker på Fjord Lines ferger

(20.05.14) I april bestemte Fjord Line seg for å bruke Langesundfisk/Finny Sirevaag som leverandør av ferske reker til restaurantene om bord i de nye fergene.

Fjord Lines «Bergensfjord» døpt i ekte bergensvær

(06.03.2014) Øsende regn la ingen demper på stemningen da Fjord Lines andre nye cruiseferge torsdag ettermiddag ble døpt i Bergen.

Trude H. Drevland gir gudmorgave til Fontenehuset

(03.03.14) Ordfører Trude H. Drevland i Bergen har bestemt at gaven hun mottar fra Fjord Line og Bergen Group som gudmor for nye MS «Bergensfjord» skal gis til Fontenehuset i Sandviken i Bergen.

Fjord Line gir honnør til regjeringen

(10.02.14) Fjord Line har arbeidet lenge for at det i norske tollregler blir tatt inn en presisering som gjør det mulig for skip som seiler i utenriksfart til også å frakte gods mellom destinasjoner innenriks i Norge.

Kunstskatt på Fjord Lines nye cruiseferge

(22.01.14) Per Krohg-maleriet «Drømmenes reiser» ble spesiallaget til MS «Bergensfjord» som seilte i Amerika-fart fra 1956 til 1971. Etter nesten 40 år på lager får denne kunstskatten sin renessanse på Fjord Lines nye cruiseferge, MS «Bergensfjord».

Fjord Line startar reisa til Danmark med buss frå Hardanger

(02.01.14) Fjord Line gjer det enklare for folk i Voss og Hardanger å reise på cruise til Danmark. Onsdag 15. januar går den fyrste Fjord Line-bussen frå Odda via Voss til terminalen i Jekteviken i Bergen.

Fjord Lines andre nye cruiseferge testet med godt resultat

(23.12.13) Byggingen av andre av de to nye og miljøvennlige cruisefergene Fjord Line får levert av Bergen Group Fosen er kommet så langt at skipet de siste dagene er blitt testet på Trondheimsfjorden.

Ombygging av Fjord Lines cruiseferge i full gang

(20.11.13) Arbeidet med ombygging av cruisefergen Fjord Line skal benytte på linjen Sandefjord – Strømstad er kommet godt i gang ved STX-verftet i Raumo i Finland.

Fjord Line kan flytte godstrafikk fra vei til sjø uten offentlig støtte

(07.11.13) Fjord Line kan med våre to nye og miljøvennlige cruiseferger bidra til å flytte godstrafikk fra vei til sjø mellom Bergen og Stavanger uten å belaste offentlige budsjetter med en krone. Det sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

Fjord Line vil kunne erstatte Flaggruten Bergen - Stavanger

(11.09.13) Dersom Flaggruten mellom Bergen og Stavanger legges ned vil Fjord Line kunne tilby daglige avganger på linjen med transport både for passasjerer og gods.

Ønskestart for Fjord Lines drømmebåt

(15.07.13) I fire år har alle i Fjord Line sett frem til seilingsstarten for den flunkende nye cruisefergen, MS «Stavangerfjord».

Pris til Fjord Line for energieffektivitet

(04.06.2013) Fjord Line har fått pris for det energieffektive fremdriftssystemet som er valgt for cruisefergen MS «Stavangerfjord». Dette den første og største cruisefergen i verden som har en såkalt single LNG-motor.

Fjord Lines «Stavangerfjord» døpt i vakkert sommervær

(06.06.2013) Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger ble torsdag døpt i sommerlig vær ved verftet til Bergen Group Fosen i Rissa i Sør-Trøndelag. Gudmoren, fylkesordfører Janne Johnsen i Rogaland, ga skipet navnet MS «Stavangerfjord».

Fjord Line gjør klar for Sandefjord – Strömstad

(05.06.13) Fjord Line har inngått avtale med STX Finland Oy om ombygging av rederiets cruiseferge ved verftet i Raumo.

Kystverket pålegger fordeling av seilingstider for 2014

(31.05.13) Kystverket har i dag fattet vedtak i klagesaken Fjord Line anla mot Sandefjord kommunes vedtak om seilingstider fra Sandefjord havn.

Fylkesordføreren i Rogaland skal døpe MS «Stavangerfjord»

(07.05.13) Fylkesordføreren i Rogaland, Janne Johnsen, skal døpe den første av Fjord Lines to nye cruiseferger. Skipet, som skal hete MS «Stavangerfjord», er i ferd med å bli ferdigstilt ved Bergen Group Fosen.

Vellykket plassering av nytt usikret obligasjonslån

(31.01.2013) Fjord Line AS har gjennomført en vellykket plassering av et nytt usikret obligasjonslån på NOK 300 millioner i det norske obligasjonsmarkedet med forfallsdato i februar 2016. Obligasjonslånet vil bli søkt notert på Oslo ABM.

Fjord Line inngår forlik med Kristiansand Havn

(30.01.2013) Fjord Line og Kristiansand Havn er blitt enige om et forlik i erstatningssaken Fjord Line anla etter at rederiet ble nektet å anløpe havnen i 2009.

Fjord Line mer enn dobler passasjertallet i 2014

(24.07.14) Fjord Line ligger an til å få nærmere 1 million passasjerer i 2014 på de fire skipene rederiet disponerer.

Satser på passasjerrekord over Skagerrak

(12.05.14) Torsdag starter Fjord Line årets seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals med HSC Fjord Cat. Den hurtiggående katamaranen, som siden 2006 har hatt med ca 1,6 millioner reisende i sommermånedene, er stadig raskest på sjøveien over Skagerrak.

Fjord Line hedret med skipsfartsnæringens Oscar

(10.04.2014) Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger; MS «Stavangerfjord» er blitt hedret med «The Shippax Awards» for beste skipsdesign i 2013.

Trude Drevland skal døpe nye MS «Bergensfjord»

(17.02.14) Ordfører Trude Drevland skal døpe den andre av Fjord Lines to nye cruiseferger i Bergen torsdag 6. mars.

MS «Bergensfjord» overlevert til Fjord Line

(04.02.14) Fjord Line fikk mandag overlevert MS «Bergensfjord» fra Bergen Group Fosen. Dette er den andre av to store og miljøvennlige cruiseferger som er bygget ved verftet i Rissa. Ferdiggjøringen av skipet har gått raskere enn planlagt.

200.000 reiste med Fjord Line Express i år

(18.09.13) Fjord Line har denne sommeren hatt 200.000 reisende med HSC «Fjord Cat» mellom Kristiansand og Hirtshals.

Seilingsplan justeres midlertidig for å gi mer tid til tanking av LNG

(24.07.13) Fjord Line har besluttet å justere seilingsplanen for den nye og miljøvennlige cruisefergen MS «Stavangerfjord» i fem uker fremover med virkning fra torsdag kveld.

Fjord Lines «Stavangerfjord» klar til seiling

(08.07.13) Fjord Line har i dag overtatt den første av to store og moderne cruiseferger. – MS «Stavangerfjord» markerer starten på en ny æra i cruisefergetrafikken mellom Norge og EU.

Ny utsettelse for MS «Stavangerfjord»

(16.05.13) Seilingsstarten for den første av Fjord Lines to nye cruiseferger, MS «Stavangerfjord», blir utsatt i ytterligere tre uker. Årsaken er at Bergen Group Fosen trenger mer tid til testing av motorer og annet teknisk utstyr.

Full fart over Skagerrak fra torsdag

(15.05.13) Torsdag starter Fjord Line årets seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals. – Vi tilbyr de reisende den raskeste transportløsningen sjøveien mellom Norge og Danmark, sier kommersiell sjef for Fjord Line Express, Atle Woxholt.

Seilingsstart for MS «Stavangerfjord» blir utsatt

(18.04.2013) Seilingsstarten for den første av Fjord Lines to nye cruiseferger, MS «Stavangerfjord», blir utsatt i tre uker. Årsaken er at installasjon og testing av motorer og annet teknisk utstyr tar lengre tid enn forutsatt.

Fjord Lines «Bergensfjord» sjøsatt i Gdansk

(01.03.2013) Den andre av Fjord Lines to nye cruiseferger ble fredag sjøsatt i Gdansk med flere tusen mennesker på kaien. Skipet, som skal hete MS «Bergensfjord», er malt i Fjord Lines lett gjenkjennelige røde og hvite drakt.

Fjord Line gjør sitt for å hindre «giftlokk»

(23.01.13) Når Fjord Lines to nye cruiseferger skal gjøre sine daglige anløp til havner i Norge og Danmark vil utslipp som forurenser luften bli minimale.

Potent bulb skal gjøre susen over Skagerrak

(10.12.12) Når Fjord Line setter den første av de to nye cruisefergene i drift i slutten av mai neste år vil en kraftig bulb gjøre sitt til å minimere motstanden og begrense drivstofforbruket på ferden mellom Norge og Danmark over Skagerrak.

Sprengjobber på Fjord Lines skip på Fosen

(19.11.12) Arbeidet med utrustning av den første av Fjord Lines to nye cruiseferger går for fullt på Bergen Group Fosen i Rissa. 

Fjord Line gir gass i 2013!

(03.09.12) Fjord Line har hatt en god sommersesong både mellom Kristiansand og Hirtshals og mellom Vestlandet og Hirtshals. Derfor utvider vi seilingsprogrammet på begge linjer neste sommer, sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

Først i verden med cruiseferger som kun drives på naturgass

(23.07.12) Fjord Lines to nye internasjonale cruiseferger skal drives med flytende gass (LNG – Liquefied Natural Gas) istedenfor tungolje.

Seiler til Danmark i ekspressfart

(23.05.12) Torsdag starter Fjord Line årets seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals. – Vi tilbyr de reisende den raskeste transportløsningen sjøveien mellom Norge og Danmark, sier kommersiell sjef for Fjord Line Express, Atle Woxholt.

Fjord Lines «Stavangerfjord» sjøsatt i Gdansk

(12.04.12) Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger ble torsdag sjøsatt ved verftet i Gdansk. Skipet, som skal døpes MS «Stavangerfjord», blir nå slept til Bergen Group Fosen for innredning og ferdiggjøring.

Fjord Lines plan presentert for Sandefjord kommune

(20.03.12) Fjord Line har i dag presentert sin plan for seilinger mellom Sandefjord og Strømstad for Sandefjord kommune. – Møtet var meget positivt. 

Fjord Line vil seile Sandefjord – Strømstad fra 2013

(27.02.12) Fjord Line har søkt Sandefjord Havn om å få gjøre to daglige anløp fra og med 2013. Tidligere har rederiet sendt tilsvarende søknad til havnemyndighetene i Strømstad. 

Fjord Line vurderer Langesund som alternativ til Kristiansand

(19.08.11) Fjord Line vurderer å benytte Langesund Fergeterminal istedenfor Kristiansand Havn som anløpssted for rederiets to nye cruiseferger.

Fjord Line bygger to nye cruiseferger ved Bergen Group Fosen

(17.03.10) Fjord Line har inngått avtale med Bergen Group Fosen om bygging av to nye cruiseferger. Skipene skal leveres i mars 2012 og oktober 2012. Fjord Line vil dermed kunne tilby daglige avganger på linjen mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals.

Kjølstrekking for ny Fjord Line-ferge i Gdansk

(24.03.11) Den såkalte kjølstrekkingen av den første av Fjord Lines to nye cruiseferger ble markert med en seremoni ved skipsverftet i Gdansk onsdag 23. mars. Samtidig startet stålarbeidet på den andre av de to cruisefergene.

Fjord Line vant i Agder lagmannsrett

(19.07.11) Kristiansand Havn har tapt ankesaken mot Fjord Line og må erstatte det økonomiske tapet Fjord Line led som følge av utestengelsen fra havnen i Kristiansand i 2009.

Fjord Line får varer fra Europas ledende tax free-forhandler

(15.09.11) Fjord Line har inngått avtale med Europas ledende forhandler av tax free-varer, Gebr. Heinemann, om leveranser til rederiets to nye cruiseferger. Kontrakten omfatter detaljhandel av parfyme, kosmetikk, klær, brennevin, tobakk og delikatesser.

Kjølstrekking for nye «Bergensfjord» i Gdansk

(16.12.11) Den såkalte kjølstrekkingen av den andre av Fjord Lines to nye cruiseferger ble markert med en seremoni ved skipsverftet i Gdansk torsdag 15. desember.

Fjord Line vurderer ny linje over ytre Oslofjord med anløp i Strømstad

(09.01.12) Fjord Line har sendt søknad til Strømstad kommune i Sverige om å få anløpe havnen med en ferge som skal seile over ytre Oslofjord.

Fjord Lines nye cruiseferger skal hete Stavangerfjord og Bergensfjord

(09.11.11) De nye cruisefergene til Fjord Line får navnene MS “Stavangerfjord” og MS “Bergensfjord”.

Fjord Line inngår avtale om å anløpe Langesund med de nye cruisefergene

(15.09.11) Fjord Line har i dag inngått endelig avtale med Grenland Havn om å benytte Langesund Fergeterminal som anløpssted for rederiets to nye cruiseferger.

Fjord Line seiler til Langesund med de nye cruisefergene

(09.09.11) Styret i Fjord Line har i dag gitt administrasjonen fullmakt til å konkludere avtalen med Grenland Havn om å benytte Langesund Fergeterminal som anløpssted for rederiets to nye cruiseferger.