Gå til hovedinnhold Til toppen

Privatlivspolitik hos Fjord Line

Vi respekterer og beskytter dit privatliv og dine personlige oplysninger. Her fortæller vi dig, hvordan Fjord Line indsamler og bruger personoplysninger.

1.Introduktion

Fjord Line AS (“Fjord Line”) er en ansvarlig virksomhed, der forstår, at dine personoplysninger skal behandles på en sikker måde i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning.

Politikken indeholder oplysninger, som du kan kræve, når oplysninger indsamles fra vores hjemmesider (Afsnit 19 i persondataloven) og generelle oplysninger om, hvordan vi behandler personoplysninger (Afsnit 18, stk. 1, i persondataloven).

Du finder virksomhedens adresse og kontaktoplysninger nederst på denne side. Denne databeskyttelsespolitik gælder for hjemmesiden www.fjordline.com og vores andre uafhængige distributionskanaler.

2.Dataansvarlig

Hos Fjord Line er vores CEO den dataansvarlige for virksomhedens behandling af personoplysninger. Grundlaget for behandling er, medmindre andet er angivet, dit samtykke som besøgende/kunde.

3.Cookies

Vores hjemmeside, www.fjordline.com, bruger cookies. Cookies er små tekstfiler, som vores hjemmeside opbevarer på din computer for bl.a. at forbedre brugervenlighed, navigation og analytisk kapacitet.

Vi bruger fire forskellige typer af cookies på vores hjemmeside:

3.1Nødvendige cookies

Disse cookies er absolut nødvendige for, at siderne på hjemmesiden kan fungere korrekt. Uden disse cookies kan vi ikke garantere, at du kan navigere gennem hjemmesiden, søge og booke færgebilletter eller logge ind på din Fjord Club-profil.

3.2Funktionelle cookies

For at forbedre brugervenligheden på www.fjordline.com bruger vi cookies, der “husker” de valg, som du foretager på vores hjemmeside. Dette kan f.eks. være den foretrukne afgangshavn, hvilke artikelemner du læser mest, og hvilke produkter du er mest interesseret i.

3.3Analysecookies

Som en vigtig del af indsatsen for at skabe en brugervenlig hjemmeside, ser vi på browsing-mønstre for dem, der besøger hjemmesiden. For at analysere oplysningerne bruger vi analyseværktøjet Google Analytics.

Google Analytics bruger cookies, der registrerer brugernes IP-adresser og tilvejebringer oplysninger om den individuelle brugers online-bevægelser. Eksempler på de svar, som statistikkerne giver, omfatter: Hvor mange personer, der besøger forskellige sider, hvor længe besøget varer, hvilke hjemmesider brugerne kommer fra, og hvilke browsere der bruges. Ingen af de forskellige cookies giver os mulighed for at knytte oplysninger om din brug af hjemmesiden til dig som enkeltperson.

Oplysningerne, der indsamles af Google Analytics, opbevares på Googles servere i USA. De modtagne oplysninger er underlagt Googles databeskyttelsespolitik.

3.4Annonceringscookies

Disse cookies bruges til at vise dig annoncer, der kan være relevante for dig på andre hjemmesider, som du besøger. De placeres på vores hjemmeside af tredjepartsannonceringsnetværk (Facebook, Google, Schibsted, Amedia osv.) på vegne af os og med vores tilladelse.

Eksempler på oplysninger, der bruges af disse cookies, er den foretrukne afgangshavn, artikelemner du synes om, og hvilke produkter du er mest interesseret i.

3.5Samtykke til brug af cookies

Når du besøger www.fjordline.com, giver du dit samtykke til os ved hjælp af de ovennævnte cookies.

3.6Sådan administrerer du cookies i din browser

Du kan læse om at indstille din browser til at acceptere/afvise cookies på www.dr.dk og få tips til en mere sikker brug af internettet.

4.Indsamling af personoplysninger

4.1Hvad er personoplysninger?

Personoplysninger er alle slags oplysninger, der direkte eller indirekte kan henføres til en fysisk person. Personoplysninger omfatter f.eks.: navn, fødselsdato, adresse, e-mailadresse og telefonnummer.

4.2Personoplysninger, der indsamles

Fjord Line indsamler personoplysninger på flere forskellige måder. Først og fremmest i direkte dialog med dig som kunde. Indsamlingen er baseret på samtykke, eller den kan være en del af opfyldelsen af de kontraktlige forpligtelser, som vi påtager os, når du booker rejser og andre produkter hos os.

4.2.1Ved booking af rejse

Når du booker en tur med Fjord Line, indsamler vi personoplysninger om rejseledsagerne med henblik på at gennemføre bookingen.

Hovedrejsende
Vi indsamler følgende oplysninger om den hovedrejsende (den person, der booker og betaler for rejsen): navn, adresse, mobilnummer, e-mailadresse, fødselsdato, køn og nationalitet. I forbindelse med booking indsamler vi også den hovedrejsendes betalingsoplysninger.

Rejseledsager
Hvis flere personer rejser sammen (herunder børn), indsamler vi følgende oplysninger om dem: navn, nationalitet, fødselsdato og køn.

Fjord Club-medlemmer
Hvis den hovedrejsende eller andre medrejsende er medlem af Fjord Club, kan dette føjes til bookingen. Hvis du ønsker at drage fordel af Fjord Club-fordele, skal medlemsnummeret registreres. Se vilkår og betingelser for Fjord Club.

Ikke-nordiske statsborgere
Hvis den hovedrejsende eller andre medrejsende er ikke-nordisk statsborger, kræver de norske myndigheder, at vi indsamler pasnummer for disse enkeltpersoner.

Specifikt vedrørende handicap
Hvis den hovedrejsende eller andre medrejsende har særlige behov i forbindelse med handicap, registreres dette i bookingen med henblik på at yde mulig assistance, hvis det er nødvendigt. Bemærk venligst, at alle oplysninger vedrørende handicap, der oplyses i forbindelse med booking af rejse, slettes, efter at rejsen er afsluttet.

4.2.2I tilfælde af personlig kontakt

Vi indsamler personoplysninger fra dig, når du kontakter os via e-mail, telefon eller andre midler. Først og fremmest indsamler vi personoplysninger, der er nødvendige for at håndtere din henvendelse.

Disse er ofte oplysninger såsom navn og reservationsnummer. Afhængigt af, hvordan du vælger at kontakte os, kan vi også indsamle kontaktoplysninger såsom e-mailadresse og telefonnummer.

I tilfælde af personlig kontakt indsamler vi også andre personoplysninger, som du vælger at videregive. Disse kan omfatte oplysninger vedrørende handicap, allergi, sundhedstilstand eller andre oplysninger om dig eller andre medrejsende.

4.2.3Ved tilmelding til medlemskab af Fjord Club

Oplysninger om hvilke personoplysninger, der indsamles i forbindelse med medlemskab af Fjord Club, samt behandling af dem, finder du på siden “Vilkår og betingelser for Fjord Club“ i kapitel 6.

4.2.4Når du bruger Fjord Lines hjemmesider

Når du bruger Fjord Lines hjemmesider eller andre af Fjord Lines digitale tjenester, indsamler vi oplysninger om din brug. Vi indsamler også oplysninger om, hvordan du navigerer, hvilke søgninger du foretager, og hvilke sider, produkter og artikler, du er interesseret i.

Hvis du er logget ind som Fjord Club-medlem eller tilvejebringer oplysninger, der gør det muligt for os at identificere dig, knytter vi oplysninger om dit browsing-mønster til de andre oplysninger, som vi har om dig.

Det gør vi for at give dig den bedst mulige brugeroplevelse og danne os et billede af, hvad du interesserer dig for i forbindelse med markedsføring.

5.Opbevaring og behandling af personoplysninger

Fjord Line behandler personoplysninger i overensstemmelse med gældende norsk lovgivning. Personoplysninger kan behandles for at gennemføre rejseaftalen med den begrundelse, at oplysningerne er nødvendige for at opfylde juridiske forpligtelser eller med enkeltpersonens samtykke.

5.1Rejseadministration

For at kunne levere de tjenester, som du booker via Fjord Line, bruger vi dine personoplysninger til forskellige formål. Oplysningerne bruges til at udstede rejsedokumenter, til at administrere hotelophold ved booking af en rejsepakke og til betaling af de tjenester, som du har booket.

Hvis du har booket en rejsepakke, bruges oplysningerne på en lignende måde til at levere disse tjenester. Hvis du har bestilt andre tjenester, såsom entrébilletter til forlystelsesparker, koncertbilletter eller lignende, bruges oplysningerne også på en lignende måde til at levere disse tjenester.

Administration af din rejse omfatter også brugen af dine oplysninger til regnskabsføring, afregning og revision, kontrol af kreditkort- eller andre betalingskort, immigrations- og toldkontrol.
Når du har booket en rejse hos os, bruger vi dine personoplysninger til at sende en bookingbekræftelse, vigtige oplysninger om rejsen og oplysninger om relevante tilbud for den pågældende rejse, hvis du ved booking giver samtykke til dette. Sådanne e-mails vil blive sendt til den e-mailadresse, som du angiver, når du booker.

Før og under rejsen sender vi dig vigtige oplysninger via sms til det mobilnummer, som du angav i forbindelse med bookingen. Dette kan f.eks. være oplysninger om ændringer, forsinkelser og annulleringer.

5.2Kontakt med kundeservicecenter

Hvis du kontakter vores kundeservicecenter via e-mail, telefon eller personligt på et af vores bookingkontorer, bruger vi dine personoplysninger til at yde den bedst mulige service og besvare spørgsmål eller behandle klager.

Vi bruger dit navn og reservationsnummer til at identificere dig og din rejse. Vi bruger dine kontaktoplysninger, såsom e-mailadresse og telefonnummer, til at kontakte dig i forbindelse med spørgsmål og forespørgsler.

5.3Markedsføring og personalisering

Fjord Line kan anvende kundeoplysninger til markedsføringsformål.

Hvis du er medlem af Fjord Club og dermed abonnerer på vores nyhedsbrev, bruger vi dine personlige oplysninger til at sende dig nyhedsbrevet og tilpasse indholdet af nyhedsbrevet til dig. Sådanne oplysninger omfatter e-mailadresse og oplysninger om rejsehistorik, brugsmønstre og præferencer. Ved at bruge disse oplysninger kan vi give dig de tilbud, som vi mener, du er mest interesseret i og vil drage størst fordel af.

På Fjord Lines hjemmesider bruger vi blandt andet oplysninger om vores brugere til personalisering. Det betyder, at vi bruger de oplysninger, som vi har indsamlet om dig og din brug af vores tjenester, til at vurdere, hvordan indholdet af hjemmesiden skal vises, når du besøger os. En sådan tilpasning kan for eksempel betyde, at vi gemmer og viser oplysninger om destinationer, som du tidligere har søgt efter på vores websider, sprogpræferencer, og at vi viser annoncer og tilbud, som vi synes passer til dig og dine ønsker.

5.4Lovbestemte krav og bestemmelser

Vi behandler dine personlige oplysninger for at overholde lovbestemte krav og bestemmelser, som f.eks. er forbundet med sikkerhed og regnskabsføring.

Fjord Line kan være forpligtet til at videregive personoplysninger til myndigheder, såsom politi og toldvæsen i overensstemmelse med forskellige love. Sådanne myndigheder har adgang til passagerlisten via National Single Window Safe Sea Net, som administreres af den norske kystforvaltning.

Hvis vi skal videregive sådanne oplysninger, er det et krav, at en skriftlig anmodning, der henviser til det gældende retsgrundlag i udleveringsloven, sendes til Fjord Line. Et krav om udlevering af personoplysninger skal indsendes med anmodningen.

5.5Opbevaringssteder

For at beskytte sikkerheden, stabiliteten og regelmæssigheden af vores tjenester, bruger Fjord Line underleverandører til databehandlingen. Anvendelsen af underleverandører reguleres gennem databehandleraftaler med de enkelte leverandører. Fjord Line bruger udelukkende leverandører, der har deres datacentre inden for EU-/EØS-området og er underlagt europæisk databeskyttelseslovgivning.

5.6Opbevaringstid

Fjord Line overholder god praksis og opbevarer ikke personoplysninger længere end påkrævet for at opfylde formålet med behandlingen. Hvis behandlingen er baseret på samtykke, vil det være tydeligt angivet i hvert samtykke, hvor længe de relevante personoplysninger skal opbevares.

  • Medlems- og rejseoplysninger relateret til Fjord Club-medlemmer opbevares i 3 år – beregnet fra sidste registrerede aktivitet.
  • Rejseoplysninger/-historik og skriftlige kundeforespørgsler knyttes til din kundeprofil og opbevares så længe kundeforholdet er aktivt, og der er givet samtykke.
  • Oplysninger, der er relevante for regnskabsoptegnelser, opbevares i 5 år fra datoen for transaktionen.

5.7Samtykke

Samtykke til indsamling, behandling og videregivelse af personoplysninger vil i nogle tilfælde være indirekte eller underforstået baseret på den aktivitet eller transaktion, hvorigennem du har givet sådanne personoplysninger til os.

Vi har, fordi det er påkrævet ved lov, vedtaget en “accept”-politik for at indhente samtykke i forbindelse med direkte markedsføring og nyhedsbreve. Dette gælder f.eks. ved tilmelding til Fjord Club.

6.Videregivelse af personoplysninger

Dine personoplysninger bliver kun udleveret til en tredjepart med din tilladelse, eller når det er nødvendigt, for at vi kan udføre de kontraktmæssige forpligtelser, vi har overfor dig. Fjord Line videresælger ikke personoplysninger til andre.

Vi kan for eksempel bruge en tjenesteleverandør til at udføre tekniske tjenester, administrative tjenester, markedsføringstjenester eller andre tjenester på vores vegne, og dele dine oplysninger med den aktuelle tjenesteleverandør.

Vores leverandører er overnatningssteder (ved bestilling af pakkerejse), Netlife Dialog (markedsføring Fjord Club-medlemmer), Kantar TNS (kundeundersøgelser), Google (markedsføring), Facebook (markedsføring), Amedia (markedsføring), Schibsted (markedsføring) og Carus Ab (bookingsystem). Dertil kommer myndigheder som politi og toldvæsen (ved anmodning).

7.Personoplysninger og sikkerhed

Fjord Line bruger flere sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte personoplysninger mod uautoriseret adgang, brug eller overførsel.

Vi opbevarer for eksempel de personoplysninger, som du tilvejebringer, i datacentre med fysisk sikkerheds- og adgangskontrol. Vi anvender velkendte krypteringsteknologier i forbindelse med dataoverførsel, og vi giver kun relevant personale adgang til systemer, der indeholder personoplysninger.

Som led i vores sikkerhedsarbejde tester vi også vores sikkerhedsmekanismer regelmæssigt.

8.Ret til adgang til oplysninger

Afsnit 18 i persondataloven giver dig ret til at se, hvilke personoplysninger vi har om dig. Du kan anmode om adgang til disse oplysninger ved at kontakte os som beskrevet nedenfor. Du kan få adgang til de personoplysninger, der er opbevaret om dig, som beskrevet ovenfor.

9.Kontakt

Hvis du vil kontakte os for at finde ud af, hvilke personoplysninger vi er i besiddelse af, for at rette fejl eller for at anmode om sletning af oplysninger, bedes du kontakte os via e-mail eller sende et brev til adressen nedenfor med en kopi af dit id (kørekort/pas):

Fjord Line AS
Torget 6
4370 Egersund
Norge